Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na gitmek için tıklayınız...
Bolu Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Düzce ve Bolu illerinde yer alan 40.152,9 hektarlık sahanın 29.921,9 hektarlık kısmı Bolu Mengen ve Merkez ilçelerinde yer almaktadır.
Saha 16.10.2005 tarihinde Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edilmiş olup, sahanın kurulmasındaki hedef tür olarak seçilen Kızıl geyik, Karaca ve Yaban Domuzunun yanında IUCN kriterine göre EN statüsünde olan Vaşak, VU statüsünde değerlendirilen Ayı'nın alanda bulunması alan için önemli bir biyolojik çeşitlilik değeri oluşturmaktadır. Bu türlerin yanında Kurt, çakal, porsuk ve tilki gibi predatörlerin varlığı alandaki ekosistemin sağlıklı olduğunu gösteren bir kanıt olarak karşımıza çıkmaktadır. Kırmızı benekli alabalık ve Abant gölünde endemik olarak bulunmasına rağmen sonradan alana kazandırılmış Abant alabalığı alanın biyolojik değerini arttıran bir başka değerdir.
Alan özellikle Yedigöller Milli Parkını içinde barındırması sebebiyle, yılın her mevsiminde özellikle de hafta sonları tabiat yürüyüşleri, kamp, fotoğrafçılık vb. rekreasyonel faaliyetleri yapmak üzere gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Bunun yanında önümüzdeki yıllarda sahanın çevresinde bulunan yaylalarda yayla turizmi de yapılabilir.
Alanda tabiat kaynak bazlı ekonomik faaliyetler arasında ormancılık, arıcılık, tarım, hayvancılık, av turizmi, sportif olta balıkçılığı, tabiat turizmi, yayla turizmi ve mantar turları yer almaktadır.
Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahasının Yönetim ve Gelişme planının 10 yıllık revize çalışmalarına 2020 yılında başlanılmıştır.
Kızıl geyik ve karacanın bu ekosistemde popülasyon durumunun belirlenmesi, korunması ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalarımız her yıl devam etmekte olup envanter çalışmaları yapılmaktadır. Alanlarımızda Av Koruma kontrol çalışmaları devam etmektedir.