Tabiat Parkı'na gitmek için tıklayınız...
Bolu İli yakınında olan Göksu Tabiat Parkı 11.07.2011 tarihinde Tabiat Parkı olarak ilan edildi.
Bolu
Göksu Tabiat Parkı sahip olduğu doğal ve kültürel kaynak değerleri ile bilimsel
amaçlı araştırmalara olanak sağlayan, insanların eğlenmelerine, dinlenmelerine
ve kısa süreli tatil yapmalarına olanak veren orman ve göl peyzajlarının
bütünleştiği doğal kaynak değerlerinin yanında, düzenlenmiş günübirlik kullanım
alanıyla da Tabiat Parkı’na gelen ziyaretçilerin rekreasyonel kullanım
taleplerini karşılayacak kullanımlara sahiptir. Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü,
bisiklete binme gibi aktiviteler için uygun alanlar içermektedir.
İnsanların
eğlenmelerine, dinlenmelerine ve kısa süreli tatil yapmalarına olanak veren
orman ve göl peyzajlarının bütünleştiği doğal kaynak değerlerinin yanında,
düzenlenmiş günübirlik kullanım alanıyla da Tabiat Parkı’na gelen
ziyaretçilerin rekreasyonel kullanım taleplerini karşılayacak kullanımlara
sahiptir. Tabiat Parkı; doğa yürüyüşü, bisiklete binme ve özellikle çadırlı
kamp aktiviteleri için uygun alanlar içermektedir.
Olta Balıkçılığı, Bisiklet sporu, piknik, doğa yürüyüşü, Fotoğrafçılık, çadırlı kampçılık,yayla turizmi, Bisiklet Sporu Doğa Yürüyüşü, Dağcılık, Çadırlı Kampçılık, Atlı Yürüyüş, Kanyoning, Botanik Gezisi, Kano Sporu, Dağ Bisikleti, Olta Balıkçılığı, Piknik, Yaban Hayatı, Gözlemciliği, Kayak, Oryantiring, Kaya Tırmanışı, Kuş Gözlemciliği, Mağara Araştırma, Rafting, Karavanlı, Yayla Turizmi, Yamaç Paraşütü, Yüzme aktivitelerinden hangisi varsa belirtilecek.
Sarıalan Deresi üzerinden geçmekte olan köprü kullanılarak güneye doğru yol takip edilerek Tabiat Parkı'na ulaşılmaktadır. Tabiat Parkı girişinde bir bilgilendirme levhası bulunmaktadır. Tabiat Parkı'na giriş yapıldıktan hemen sonra bir giriş kontrol noktası bulunmaktadır. Bu yapı tek katlı ahşap bir yapıdır. Demirciler Yaylası'na ulaşılmasından itibaren Tabiat Parkı'na kadar kullanılan yol toprak yoldur. Tabiat Parkı'na giriş yapılmasından itibarindense yol taş döşeme (küp taş) niteliğindedir. Tabiat Parkı'nın hemen girişinde Tabiat Parkı kuzeydoğusunda çadırlı kamp alanı bulunmaktadır. Bu alan içerisinde tuvalet yer almaktadır. Bunun yanı sıra bir çadır mescit olarak kullanılmaktadır. Ayrıca çadırlı kamp alanında konaklayanlara yönelik etkinlik alanı, spor alanı ve etkinlikler için pist yer almaktadır.
Çeşme, Etkinlik Alanı, Büfe, Dere, Çocuk Oyun Alanı, Çay Bahçesi, Bisiklet Yolu, Anıt Ağaç Noktaları, Akarsu Köprüsü, Ağaç Türü Gen Koruma Bölgesi, İdare ve Ziyaretçi Merkezi, Gölet, Kır Evi, Kamp Alanı, Gezi Rotası, Kayak Pisti, Kameriyeler, Güvenlik Noktaları, İdari Hizmet Binası, Göl, Konaklama Tesisi, Mescit, Koşu Parkuru, Kuş Gözetleme Kulesi, Konferans Salonu, Orman Köşkü,Lokanta,Mağara vb. özelliklerden hangisi varsa belirtilecek.